Ј А П О Н И Ј А

Дејан Колевски

Фотографии

16

16 мај - 28 мај

Галерија НЛБ

Отворање на изложбата:

16 мај, четврток

20:00

Галеријата е отворена секој работен ден (понеделник-петок)од 08:00 до 20:00

 

За изложбата:

Изложбата на фотографии ЈАПОНИЈА преставува четириесеттина уметнички фотографии.

Изложените фотографии, изработени во црно-бела и колор техника, се од Јапонија каде што во текот на мај 2016 престојував во градовите Токио, Јокохама, Осака, Кјото и Каназава.

Јапонија ја посетив како турист без некоја однапред подготвена агенда за посета на места и знаменитости. Имав план само кои градови ќе ги посетам во текот на престојот од две недели. Уште пред да го планирам патувањето имав прочитано повеќе текстови и книги на тема Јапонија па мислев дека сум добро подготвен за допир се една различна култура.

Сепак, Јапонија е сосема поинаков свет од оној во кој живееме, а тоа се сфаќа брзо по пристигнувањето. Тоа е земја на контрасти, а споевите или судирите меѓу традиционалното и модерното можат да се видат насекаде, почнувајќи од облеката на луѓето до архитектурата.

Се надевам дека изложените фотографии на посетителите ќе им доловат дел од прекрасната Јапонија. 

Дејан Колевски

Contact

Можете да ме следите на:

Бидете во тек со последните новости

© Дејан Колевски 2019

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now